dosering

‘Slimme fontein’ of ‘Smart fountain’

Waterinstallaties die uitgerust worden met sensoren en remoted controlled actuatoren, laten monitoring en sturing vanop afstand toe. Het resultaat is een ‘slimme fontein’ of ‘smart fountain’, die optimaal, autonoom en foutloos kan functioneren.

Ontwerp, bouw Slimme fonteinen

Verzamelen van data

In de machinekamer van de waterpartij wordt nuttige data over de werking van de installatie verzameld met behulp van digitale sensoren. Deze informatie wordt verwerkt door de ingebouwde PLC die niet alleen voorgeprogrammeerde acties aanstuurt, maar ook de interessante informatie gecodeerd doorstuurt naar de SQL-server via de beveiligde VPN-verbinding.

Waterinstallatie online opvolgen

Waterinstallatie online opvolgen

Softwarepartner iLink ontwikkelde voor Aquafontal het EyeOnData-dashboard. Hier wordt de ruwe data geïmporteerd en overzichtelijk gevisualiseerd. Een operator met admin-rechten kan op die manier het real-time functioneren van de waterinstallatie op afstand opvolgen.

Het inbouwen van alarmfuncties laat preventieve ingrepen toe, zoals het tijdig vervangen van onderdelen van pompen of kleppen, het tijdig bijvullen van watervoorraden, etc.

Waterpartij Bediening op afstand

Bediening op afstand

De klant kan vanop afstand de fontein programmeren en bedienen. Zo behoudt de klant ten allen tijde de controle over de fontein. Hij kan zelf beslissen wanneer de fontein actief is aan de hand van een kalender. Het programma van de fontein kan aangepast worden alsook de verlichting en de spuithoogte. 

Temporele data laten zich samenvatten in automatisch gegenereerde rapporten, die het functioneren van de waterinstallatie samenvatten (oa. zicht op verbruik, draaiuren, weerscondities, etc.) op week-, maand- of kwartaalniveau.

Aquafontal kan een analyse afleveren van het functioneren van de waterinstallatie. Doel van deze FontalScan is het optimaliseren van de procesparameters en de installatie te verduurzamen.

Op deze manier ontwerpen we waterinstallaties die bestand zijn tegen de uitdagingen van de toekomst.