Aquafontal ontwerp waterpartijen slimme fonteinen

Waterinstallaties die uitgerust worden met sensoren en remoted controlled actuatoren, laten monitoring en sturing vanop afstand toe. Het resultaat is een ‘slimme fontein’ of ‘smart fountain’, die optimaal, autonoom en foutloos kan functioneren.

 

Schema communicatie slimme waterpartij

Verzamelen van data

In de machinekamer van de waterpartij wordt nuttige data over de werking van de installatie verzameld met behulp van digitale sensoren. Deze informatie wordt verwerkt door de ingebouwde PLC die niet alleen voorgeprogrammeerde acties aanstuurt, maar ook de interessante informatie gecodeerd doorstuurt naar de SQL-server via de beveiligde VPN-verbinding.

waterinstallatie van op afstand opvolgen

Waterinstallatie online opvolgen

Softwarepartner iLink ontwikkelde voor Aquafontal het EyeOnData-dashboard. Hier wordt de ruwe data geïmporteerd en overzichtelijk gevisualiseerd. Een operator met admin-rechten kan op die manier het real-time functioneren van de waterinstallatie op afstand opvolgen.

Het inbouwen van alarmfuncties laat preventieve ingrepen toe, zoals het tijdig vervangen van onderdelen van pompen of kleppen, het tijdig bijvullen van watervoorraden, etc.

Temporele data laten zich samenvatten in automatisch gegenereerde rapporten, die het functioneren van de waterinstallatie samenvatten (oa. zicht op verbruik, draaiuren, weerscondities, etc.) op week-, maand- of kwartaalniveau.

Aquafontal kan een analyse afleveren van het functioneren van de waterinstallatie. Doel van deze FontalScan is het optimaliseren van de procesparameters en de installatie te verduurzamen.

Op deze manier ontwerpen we waterinstallaties die bestand zijn tegen de uitdagingen van de toekomst.